warming up

by chekna on Thursday, September 08, 2011

lama betul xupdate blog ni
makin lama rasa macam makin malas pulak
blog lain dah sibuk dok tayang gambar raya
blog ni jugak la yg bersawang xsudah2...
xpe sambil slow2 bersihkan sawang
kita start ngan entry warming up dulu...

ada yg dah tau
ada yg belom 
ziyad akan jadi abang long tahun depan
baby tahun lompat namanya
EDD end of february 2012

Lilypie Pregnancy tickers

si adik kali ni xbanyak kerenah macam abangnya jugak
walopun kurang selera makan
tekak rasa lalu je... 
makan pun kena paksa
susu lagila.. mmg xbleh nak telan
tapi blom sekali pun dok uwek2 lagi
mmg sejak mengandungkan ziyad
xpernah merasa morning sickness
alhamdullillah...
sesekali low bp je
rasa pusing2 kepala
rasa cepat letih/lesu/mengah
tp masih mampu berpuasa penuh
masih mampu memasak untuk berbuka
(sekali-sekala je la...:)
masih mampu tolong masak rendang raya
masih mampu terkejar ke sana sini jadi comittee 
utk majlis perasmian project baru syt
tp bila malam mmg flat trus la
asal 9mlm je
mata dah xlarat nak bukak
terawih dlm mimpi je...

tu yg masa check up 13 weeks aritu
berat turun mendadak ke 41 kg 
padahalnya masa 6 weeks
dah elok naik ke 44 kg
hopefully lepas raya ni naik la balik
akan ku terjah segala open house yg ada
(macam la mampu sangat nak makan byk2...)

mmg xmampu rasanya nak buat open house tahun ni
kalo org datang beraya pun
dapat merasa kuih raya je la nampaknya
lepas balik beraya ni
mmg dapur dah xberasap langsung dah..

oh ye..
pada yg merindui si abang long nan sorang tu
layan la gambar bawah ni
gambar pra-raya sebenarnya ni
seminggu seblom puasa dah sibuk testing baju raya
advance gitu...


ziyad beraya gaya boboi boy
terbayeeekkk.........
(nama pun warming up entry
sekeping dulu cukupla...:)


p/s: pada kawan2 yg masih berusaha nak dapatkan baby ---> rad, peejah etc..
jgn putus asa, teruskan usaha anda.. chaiyokk...
pada syilasyira - congrats dear, syoknya nak dapat twin..n take care..

4 blaze of sunshine:

Azie Rad said...

tahniah ina!!! I'm happy for you....patut laa senyap sunyi je blog rupanye ziyad nk jd abang....harap lepas ni aku akan menyusul insya allah. Jaga diri tau....:)

chekna @ mama ziyad said...

thanks rad.. jgn putus asa, cuba lagi..

qistinasafiah said...

Tak cukuplah sekeping..upload lagi..Oh ya! Masukkan juga gambar Ziyad dengan rambut baru ;)

*Amin. InsyaAllah, memang dah patut sangat mengikut jejak ko untuk preggy lagi..hehehe

puan nina said...

tahniah =D