mama dah kembali bekerja

by chekna @ mama ziyad on Friday, April 27, 2012

(title entry dah macam tajuk karangan budak sekolah...)
hari ni dah masuk hari ke3
still rasa lemau lagi
dah lama sgt cuti
bila masuk ofis tengok fail bersusun
trus pening
trus rindu nak balik rumah
trus rindu nak cium2 baby
trus rindu nak bf baby
lagi pening
bila baru 1st day masuk keje
pam buat hal pulak
tetiba je off sendiri
pastu bila try on xidup2
terpaksa la buat manual
nasib baik dah petang
call histopoint, xde replacement pam pulak
nak tak nak terpaksa la cari pam baru



babyking pun babyking la
yg bestnya bleh guna bateri
sudahnya pam kat stor department je
malas nak naik g surau





sgt suka bila tengok susu penuh botol....


9 blaze of sunshine:

Azie Rad said...

Bestnyee byk susu...harap sama la ngan aku nnt. ko cuti bersalin 3 bulan kan....mesti x syok nk start keje...hhuhu

Azie Rad said...

Bestnyee byk susu...harap sama la ngan aku nnt. ko cuti bersalin 3 bulan kan....mesti x syok nk start keje...hhuhu

Azie Rad said...

Bestnyee byk susu...harap sama la ngan aku nnt. ko cuti bersalin 3 bulan kan....mesti x syok nk start keje...hhuhu

Teratak Hami said...

benda yg mesti dibeli oleh akak adalah pam susu. Tgk rege dalam RM150..pengsan!!

chekna @ mama ziyad said...

rad, byk tu xde la sangat, tp boleh la skali pam penuh botol, itupun sehari 2 kali je pam..

mana ada 3 bln, 2 bln je maternity leave... :(

chekna @ mama ziyad said...

teratak hami,

xdpt dah pam yg rm150 dah, manual punya dapat la.. nasib baik dpt spectra 2nd hand, tp buat hal pulak, tu yg terpaksa beli yg babyking punya tu..

maira ayumaira said...

nak tnyla..breastpump babyking ok ke?ada org nk let go rm50 jer..
review psl breastpump ni xbyk ..suction dia ok x?bunyi kuat x kalu nk pum dkt opis?

maira ayumaira said...

breastpump babking suction ok ker?
review xbyk..
kalau pump kat opis ok?bunyi kuat x?

chekna @ mama ziyad said...

Maira,
suction ok, tp x smooth cam spectra la... lama2 bleh sakit 'b' u nnti.. bunyi kuat la jugak.. cam mesin rumput version slow 5/10.. kalo sekadar nak buat standby pump for me, ok je coz bleh guna bateri aa n letrik. Tp kalo u betul2 nak breastfeed ur bb, better cari pam yg mahal skit cam spectra/medela/avent. Babyking ni pun harga rm170 tau, tambah duit skit dah dpt spectra3..terpaksa beli coz spectra haritu kena antar servis, tetiba cam jem...