ada apa dengan i-city???

by chekna on Thursday, May 27, 2010


malam minggu lepas
lepas amik spec mama kat giant sec 13
pegi la meronda-ronda area shah alam
pastu trus ke sini

saje je nak tengok sendiri
apa yg best sangat i-city ni
sblom ni dok dgr org bercerita je
skali sampai, dari main road dah stuck
teramat la jem, beratur panjang kereta nak masuk situ
ingatkan xramai org
maklumlah, masa tu kan final AF tengah berlangsung
hmmm.. hampeh, ramai  jugak 



dah alang-alang stuck tu 
teruskan je la kan
lagipun, bukan bleh u-turn dah
sepanjang jalan masuk tu, penuh kereta parking
tu lagi satu punca jalan jem giler tu
satu lane je yang bergerak

so, merangkak-rangkak le kereta sementara nak sampai kat dlm i-city tu
sepanjang jalan nak masuk tu, nampakla segala macam2 kaler lampu ada
macam taman lampu la lebih kurang
a park of lights kalo dlm bahasa omputihnya
dari jauh cantik la jugak
tp bila makin dekat, tengok biasa je
lagi sakit mata tengok ada la
ye la, tempat tu gelap gelita
pastu lampu macam2 kaler 
rasa cam pening pun ada
ada macam2 bentuk la
tu yg jadi taman tu






bila dah masuk dalam skit, ada lampu bentuk tanglung la
pastu ada satu chrismas tree besar punya
kat area chrismas tree tu ada la bentuk2 lampu lain plak
mmg semuanya lampu la kat situ




abis pusing satu round
trus balik
xde la best sgt 
stakat tengok lampu je pun
balik rumah tido lagi nikmat...


ni sume gambar dari koleksi uncle google.. kitorg xbawak camera pun,
try amik ngan hp, tp gelapnye la amat...

love each other deeply....

6 blaze of sunshine:

sheila said...

aku ingat ko snap sendiri...
cantik....tp ghope2nye ko cilok ye

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah jeles2...kiter tak pi lagik ni...harus terjah jugak ni

chekna said...

hahaha.. sheila tertipu.. xplan pun nak pegi, tu yg xbawak camera tu.. xkuasa nak pegi lagi semata-mata nak amik gambar..

chekna said...

anje.. akak rasa xde la rugi sangat pun kalo xpegi.. stakat nengok lampu je pun...

Nia said...

salam ziarah ya...dah lama teringin nak pegi tengok i-city ni, diaorg kata mcm wonderland..hehe

chekna said...

salam nia...
xtau la apa yg macam wonderland, coz xpernah pun pegi wonderland tu.. movie alice in wonderland tu pun xtertengok lagi...hehehe..