di ambang 2 tahun

by chekna on Thursday, May 20, 2010





tengok tu..sedar xsedar lebih kurang 2 minggu je lagi ziyad nak masuk 2 tahun
rasa cam sekejap je
pe plan for birthday ziyad nanti???
to be honest, xde plan apa2 pun
cam kejam pun ada kan
nasib ziyad la kan dpt parents yg xreti berparty-party nih...

actually, dulu ingatkan nak pindah rumah bln june tu
bleh la buat kenduri masuk rumah baru + birthday ziyad skali
since pindah rumah pun paling cepat bln july
terpaksa la plan lain
maybe just beli kek & celebrate kat mana2 je kot
hahahaha... nasib la dapat mama yg malas cam ni
xkisah la kan, yg penting celebrate la jugak kan
last year pun, stakat order makan2 skit, jemput close family members & friends
potong2 kek dah...
sempoi je...


walopun xplan for his birthday bash
tp birthday present dari awal tahun lagi dah pikir
actually since last year lagi
hahaha... sikit punya advance daa....
i thought of giving him this






drpd ziyad dok menjahanamkan hp mama & ayah
baik dia layan psp ni kan
leh la mama download all his favorite videos, barney, thomas & friends etc..
xpun, mama leh download zikir2 ust asri, munif hijjaz, akhil hayy etc
tu sume faveret ziyad tuh..


tapi memandangkan ongkosnya yg begitu besar
harusla berpikir beratus2, beribu2 kali
risau gak, kalo beli kang rosak plak kena campak sana sini
tp so far hp kitorg ni blom lagilah kena campak
tp jatuh tu dh byk kali la jugak
tu yg hp pun dah asyik hang je tu..


my hubby plak, sibuk nak belikan car remote camni



hmmm... pening..pening..

kalo tanya ziyad, harusla ayah menang
ziyad kan giler kereta..


love each other deeply....

6 blaze of sunshine:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

beli car remote tu....aqish nyer birthday pun nak beli gak car remote tu...kejap je zityad dah besaq kan...

chekna said...

silap2 dua-dua beli.. ayah dia mmg dah aim car tu dah lama, mama plak, mmg dari last year pikir nak beli psp tu.. hehehe....
mmg pun rasa cam sekejap je dah besar, i'm always think the he's still my cute little baby...

manisz said...

aku rsa PSP terlalu awal tuk dia..

kereta tu ok!

chekna said...

hmmm.. btul gak tu...

kakyong said...

PSP tu nanti, ntah2 ibunya yg main... hihihhhii

chekna said...

biasalah tu kak yong, sambil menyelam sambil minum air...hehehee....