yg tetap jadi pilihan....

by chekna on Friday, October 21, 2011


mmg sejak mengandungkan ziyad lagi
kami suami isteri mmg mencari doctor p'puan
untuk rawatan sepanjang kehamilan
sampailah ke proses bersalin

xsanggup rasanya nak ngadap doctor lelaki
tambah2 bila melibatkan 'kawasan sulit' kan
lagipun zaman sekarang ni
doctor p'puan pun dah ramai yg buat O&G

siap pergi survey ke 3/4 hospital bersalin sekitar shah alam
walaupun kos agak mahal kalau nak dibandingkan dengan hospital kerajaan
(shah alam xde hospital kerajaan)
last2 jumpa 2 hospital je yg mmg confirm 
doctor p'puan je yg yg akan sambut kelahiran bayi
Salam Specialist Hospital & Hospital Bersalin Annur (kalau x silap, kat sec 7)
tp kami pilih Salam memandangkan hospital yg satu lagi tu 
hanya boleh handle kes kelahiran normal je..
(3 thn lepas la, skg xtau diorg dah cukup peralatan/kepakaran ke tak..)
hospital2 lain
macam DEMC & KPJ Selangor 
ada doctor p'puan & lelaki
walaupun kita boleh pilih nak jumpa yg mana
tp kalau dah emergency tu
mana2 doctor yg available la yg kena handle
kalau dapat doc lelaki, terpaksalah terima
macam kat Salam ni
walaupun masa bersalin tu nnti

doc tu xde (in case bercuti ke apa ke)
the standby doctor will be doctor p'puan jugak
so, no worry pasal ni...

lepas pengalaman pertama bersalinkan ziyad di Salam
rasanya dah macam serasi dengan doctor kat situ
staff2 pun baik & peramah
bilik pun convenient
harga pun consider as berpatutan la...
so, untuk kandungan yg kedua ni
mmg trus pegi sana
doctor tu pun ingat kat kami lagi
maklumlah kes ziyad dulu consider special la jugak kan..
dia siap baca balik the previous report kat kitorg
nak tau apa complicationnya masa bersalinkan ziyad dulu
sila la cari balik entry2 lama ye...:)

*jumpa plak gambar ni kat google


ni la Dr Siti Mariam Sh Ahmad


mmg sejuk je tengok muka doctor ni 
sangat lemah lembut orangnya
cuma xberkesempatan lagi nak bawak ziyad jumpa doctor tu
coz biasa g check up mmg tinggalkan je dia kat nursery

sangat berharap semoga kandungan yg ke2 ni
di permudahkan
aminn....


2 blaze of sunshine:

kakyong said...

sejuk jer tgk muka doktor tu..

masa Anis & Aliya pun doktor yg sama sambut.. doktor perempuan lagi.. serik bersalin di spital gomen

qistinasafiah said...

Last time aku bersalin di Ampang Puteri. Dotor lelaki..tapi rasanya kalau next time, nak cari juga doktor perempuan kot..huhu. Malu bila diingat2kan kembali..huhu