tummy

by chekna on Wednesday, October 19, 2011

masa 1st preggy dulu
mmg xde nak ambik2 gambar ni
walopun blog ni dah wujud
tp x kuasa nak update pun
rasa menyesal pun ada
skg ni pun rasa menyesal jugak
sebab dah jarang2 update
bukan selalu nak preggi pun kan...

di sebabkan tu la
skg ni kdg2 rasa syok sendiri
ambik gambar sendiri je
bukan xde org nak amikkan
sendiri yg malu nak suruh org amik gambar
hehehe.....


ni gambar 2 minggu lepas @ 19 weeks
dah nampak skit boyotnya
kalau g keje pakai baju kurung 
still bleh cover lagi la
tp bila pakai blouse ke
mmg dah xboleh sorok la


ni plak minggu lepas @ 20 weeks
xbyk beza ngan pun ngan minggu seblom tu
tp kat ofis
org still cakap
tak nampak perut
walopun dah memboyot skit
org akan cakap
"alahai.. keciknya.... "

kecik2 pun, hari2 sakit pinggang tau
mmg bila nak compare ngan 1st pregnancy dulu
mmg skg ni sedikit kurus berbanding dulu
 ye la, dah tinggal tulang je
pastu bila boyot
maunya tak sakit pinggang

bila dah perut boyot ni
mata pun gatal dok ushar2 baju maternity
window shopping online je la
mybe bila dah masuk 6bln nnti baru start pakai kot
skg ni, nak still enjoy
pakai baju kurung, blouse & seluar size s
seluar jeans size 25 pun still boleh masuk lagi
cuma xbleh nak button je la
nasib baik dah dapatkan extender awal2
beli kat mybbstore
skg ni ada less rasanya 
sangat berguna rupanya



An easy and inexpensive way to transform your favourite jeans, trousers, skirts and shorts into maternity clothes


To use: Slip the Belly Belt through the fabric panel. Fasten into your existing trousers or skirt using existing fastenings. Tuck in the panel, then simply add your favourite shirt or jacketEach combo kit contains:- 2 sizes of belly belt button-up (works with skirts andtrousers that fasten with buttons and buttonholes on thewaistband)- 2 sizes of belly belt slide (for clothes that use slide orclasp fasteners)- 3 coloured panels to mix & match

source: mybbstore

this week dah masuk 21 weeks
nnti dah ambik gambar
baru tepek lagi kat sini
hehehehehehe.....

oh ya.. sebelum terlupa
nak wish congratulations kat sorang member ni
baru2 ni dia konvo
pastu dapat tau2 pregnant pulak
double celebration la
so happy for you rad
sebaya la anak kite nanti kan...:)
n take care dear....

5 blaze of sunshine:

Teratak Hami said...

Macam saiz perut akak yang tak preggy :p

Azie Rad said...

thank you dear....berkat doa kwn2. Nnt anak kita gi sekolah tahun sama....hihihi.....

kakyong said...

tahniah.. baru tahu chekna pregnant..

ish kecik jer perut chekna..

suhaina laui. said...

same la...sue dulu xdenyer mik gambar ms pregy xsampai 1o kpg kot...tu pon sb coursemate request nk tgk hehehe..kali ni ponmik gtu2 jugak ....sb myhubby kate'model gemok huhu'...bl due erk...mcm lbh kurang jer

qistinasafiah said...

Masih boleh pakai seluar size 25? Aiyoo...how come aku yg tak preggy ni pun 27, agaknya aku yg buncit ni kot? :P