si mayang mengurai

by chekna on Saturday, April 24, 2010

since lahir, rambut ziyad xde la tebal sgt pun
ala2 je la
minggu ke2, ziyad telah berjaya dibotak licinkan
since then, xpernah potong rambut to date
pada usia 1thn 10 bulan
ni lah hasilnya

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




hubby n i mmg plan nak biar dia rambut panjang je
coz, tengok budak2 yg rambut panjang cam cute je kan
cam kat iklan tv tu


lagipun bila pikir2
xtau la camne nak potong rambut dia ni
nak potong kuku pun kena time dia tidur
itupun selalunya dia sedar gak
pastu dah macam kena histeria gayanya
ni pulak nak potong rambut
harus la berperang nanti

luckily, rambut ziyad ni nipis je
walopun panjang, tp nipis
xde la panas sgt kan
kalo tebal, harus la potong jugak kan

tp bila dah rambut panjang ni 
ramai plak cakap cam ggirl
entry dulu pun dah cite dah pasal ni actually
kalo dulu masa baby xkisah sgt la kan 
org kan selalu confuse antara baby boy & girl 
ni dah besar pun org bleh confuse lagi 
bukannya mama bg ziyad pakai skirt
tshirt kaler pink satu pun xde

cam last 2 weeks kot
masa kitorg g sign agreement kat putrajaya
dah siap bangun nak balik
baru mamat cimb tu ckap
'la..anak ko ni boy ke?? ingatkan girl...'

pastu 2/3 hari lepas
ayah bawak ziyad g kat gerai makan area depan umah 
sorang pompuan siap cakap kat anak dia yg kecik skit dr ziyad la
'bye..bye.. kat kakak..'
kakak???

cantik-ayu-jelita sgtkan anak teruna mama ni??





love each other deeply....

2 blaze of sunshine:

sheila said...

hahahhaha..redha jelah.

lain kali kasi dia pakai baju with a big sign saying "I'M A BOY"

chekna said...

hahaha...good idea.. mana nak cari ek??