sepi......................

by chekna on Wednesday, July 07, 2010

sepi...
bukan sepi seorang perindu
tapi sepi sebuah blog 
(tul ke sebuah, ke seketul, or secebis, seunit, secubit .. ape2 pun bolelah....)
hakikatnya... tuan punya blog masih disini
still sihat walafiat, alhamdulillah
still lagi berdaya nak menulis
cuba xberkesempatan sahaja
ape pun kesibukan ini adalah bersebab
sedikit kronologi sepanjang kehilangan tuan punya blog

2 July (Friday) - SAHM, sebabnya subuh tu temp ziyad tetiba naik smpai 39'
malam tu dia still sihat walafiat je
 cuma dah start batuk & sedikit selsema
apalagi, bg ubat bon*** la jawabnya
masa ni xbawak g klinik pun since ubat sume dah standby masa nak g langkawi aritu..

3 July (Sat) - SAHM lagi, boring tul hari2 cuti pun duduk rumah
ziyad still demam + batuk + selsema + ngade2
ari2 layan CD permata hati dia tu
nasib baik demam layan je la
siang dia ok, siap kemas rumah sana sini, tp bila malam je, start panas blk
pukul 1am bawak ziyad g Salam, sekali lagi kena ubat bon*** lagi
 temp 39' lagi.. kali ni doc bg antibiotik plak

4 July (Sun) - SAHM jugak... biasanya asal weekend je kuar jenjalan
walopun sekadar g beli groceries kat giant.. kire jenjalan la tu kan
weekend kali ni since kami dok umah je
 apa lagi, packing la 
dah packing2 ni pening plak nak letak barang kat ner maklumlah umah kecik 
so mlm tu ayah g antar dulu kat rumah baru pas owner lama dh bagi green light 
ziyad plak, siang dia agak ok, xbraper panas sgt
 in fact dia dh agak aktif sebenarnya 
bila dah petang skit tu baru la dia macam lembik skit, melepek je 
maklumlah demam kan

5 July (Mon) - Subuh tu ziyad panas lagi, bila check still 39', so ubat bon*** lagi
hubby mmg cakap kat mama xyah keje, tp mama nak g keje gak 
coz jumaat dah cuti, pastu ada benda pending kat ofis
 lgpun 2 hari lepas ziyad ok je siang walopun sedikit demam 
so ok, mama g keje 
ziyad plak bila kejut nak g nursery, laju je dia bangun
 dah siap bagi antibiotik + ubat batuk + selsema, tukar pampers sume
 elok je ikut ayah masuk keta
dlm pkul 11 camtu call nursery
 badan ziyad panas lagi, pastu dia muntah
 campur sedikit cirit & dia pun dok melepek je kat sana
 luckily dia xnangis2
so mama setel mana yg patut, dlm kul 2 trus balik 
dlm kul 4.30pm bawak g Salam lagi 
kali ni doc ambik darah.. check apa yg patut
8.30pm dpt call kata result darah ok
 so just cont ngan ubat je... 

6 July (Tue) - since malam tu xleh nak tido,
mama decide nak masuk ofis lambat skit konon2nya 
hahaha tau2 terbabas... ngantuk giler... last2 EL je ari tu 
ziyad dah ok skit, temp pun dah kurang 
tp batuk + selsema still blom reda lagi
 campur sedikit  ngade2 dia tu... mmg penat dibuatnya
brape kali gak le kena babab ngan mama
geram sangat rasanya
tp babab pun kat bon*** je
lgpun ada 'protection' baik punya kat situ
saje je bagi nak bg dia takut skit
tp hampeh gak.. lg dia ngamuk ada la..
*(&(^%#$

7 July (Wed) - baru masuk keje.... ziyad plak temp dah ok, 37.5' je 
selsema + batuk pun dah kurang skit
 tp cirit tu still lagi la
since he's still on antibiotik
aduhh.... penatnya........... 
itulah serba sedikit info tentang kehilangan tuan rumah 
 (berjela-jela la jugak akhirnya entry nih..)
yg pasti, akan kembali berblog jugak nnti.....


********************************





rindu ngan anak mama yg happy & cheeky camnih...


love each other deeply....

5 blaze of sunshine:

Farah Y said...

Get well soon ya :)

chekna said...

thanks farah..

10 said...

susah ati bila anak sakit...

chekna said...

aten, mmg pun.. kite yg xleh tidur dibuatnya.. lagi risau bila tengok badan dia dah susut skit... alhamdulillah.. he's getting better now...

kakyong said...

demam nak lagi pandai ni...

ni mesti jarang demam, sekali demam dia dera mak dia cukup2..