entry istimewa untuk cinta hati mama

by chekna on Saturday, June 05, 2010


sedar x sedar, anak teruna mama ni dah 2 tahun
rasa cam cepatnya masa berlalu
terlalu banyak kenangan rasanya
suatu masa dulu xpernah terpikir akan ada anak bujang yg sgt cute
sangat naughty
sangat cheeky
sangat manja
sangat mengada-ngada
dan anak comel mama ni
dah makin besar rupanya
dah makin tinggi
dah makin cerdik & creative jugak

sempena ulang tahun ke2 ni
mama harapkan agar ziyad
membesar menjadi anak yg bijak
anak yg soleh
anak yg dengar ckp mama & ayah
anak yg macam2 lagilah (yg positif shj ok...)
yg negatif, harap2 dijauhkan lah

lagi satu, mama nak ziyad tau
yg ziyad akan sentiasa jadi cinta hati mama
i love u so much...
xterkira rasanya sayang mama pada ziyad tau
i love u so much.....and more.. more..more... (berbillion/trillion kali...)

xleh nak tulis panjang2, jap lagi meleleh air mata plak
jom tengok transformasi ziyad dlm masa 2 tahun ni
daripada anak kecik yg fragile
kepada anak yg membesar bagai johan
daripada berambut, botak & berambut kembali (panjang lagi...)
daripada berkulit cerah, gelap & kembali cerah
yg tetap maintain rasanya pipi gebu & mulut mugil dia tu
layan gambar je la ye...
nostalgia nih...


*

*

*

*


ZIYAD AIMAN
5 June 2008







1 day



1 week



2.5 weeks



2.5 months



5 months old



6.5 months old



10 months old



1 year old



15 months old



18 months old



20 months old



23 months old


love each other deeply....

2 blaze of sunshine:

Syana said...

baru beli mainan tuk ameer 4 besday.. masuk kedai borong, kena beli atleast 6 barang dan setiap barang kena beli 2(masa tu mmg beli lebih sebab atie(adik ipar)pun nak beli banyak.. mmg ingat nak belikan ameer kete tu, tapi dekat rm 500.. kalauu tau ziyad beli, bleh kita beli sekali dapat 50%.. dlm 2ratus lebih jadiknya..mmg budget nak belikan anak2(eyman pun kena beli gak) dlm 1 ratus lebis sorang...last2 beli kereta kontrol yg harga rm 1 ratus lebih kitorg dpt beli rm60 je.. mmg dah survey kat luar... mmg kat kedai borong harga dia murah 50%.. just kena beli banyak dan 2 items yg sama...hari tu kitorg beli lebih 8 items.. tapi mmg tak ada rezeki...

chekna said...

mahalnya.. kami beli kat puchong, dpt murah skit. kat shah alam kami survey pun dlm RM500 gak.. kat mana kedai borong tu?? kalo nak pegi kena plan ajak kawan2/family..