lets find the right colors...

by chekna on Thursday, June 10, 2010

insyaallah kalo xde aral next month pindah ke rumah baru
yg skg ni masih dlm proses renovation 
seblom masuk rumah baru tu
kami plan nak tukar cat
ye lah, owner baru, warna pun mesti la baru kan..

untuk hall kami plan nak kaler hijau


or mybe yg light skit cam ni ke


untuk bedroom plak, prefer kaler pastel camni



or camni pun ok gak


untuk bilik ziyad plak (cewah, macamla ziyad tu nak sgt tido kat bilik dia sendiri....)
mmg mama suka kaler biru yg camni



or light blue camni pun ok gak


satu lagi bilik plak, mama plan nak kaler pink camni



or mybe pink + purple camni



or camni ke..


mesti sweet sgt kan.... 
sgt sesuai untuk bilik gegirl kan...
mybe untuk adik ziyad nnti la..
(hehehe.. bila la tu ek....)

source mydecofriend & google


love each other deeply....

8 blaze of sunshine:

Syana said...

bestnye nak masuk rumah baru... mesti chik na, atan dan ziyad hepi dan tak sabar2 nak masuk umah baru... jgn lupa house warming...

Drama Mama said...

sronoknya!!! the most interesting thing about moving is the renovation part, and pilih2 cat nih. sukaaa!!!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Nia said...

sangat teruja bila ada rumah baru ni kan..tak sabar nak ada rumah jugak.

chekna said...

syana...
insyaallah, dtglah nnti ye..

chekna said...

drama mama,

mmg best & pening bila pilih2 cat ni... risau nnti bila dah cat jd xcantik plak..

chekna said...

nia.. mmg teruja & xsabar ni.. tp bila pikirkan pasal pindah.. aduh penatnya...

sheila said...

kale ijau yg paling atas tu lawa...

chekna said...

shiela,
dlm gambar sememangnya lawa... nak cari yg lawa camtu la payah... pening tengok katalog dia.. byk sgt tone color dia..