caca marba

by chekna on Tuesday, May 10, 2011

rasa macam byk benda yg blom update kat sini
tp xtau nak mula
tu yg tajuk jadi caca marba ni.............

** panas terik
2/3 hari lepas mmg hari panas btul kan
kl pun suhu naik sampai 36 c
mmg terbakar rasanya
nasib baik cafe dlm building je
kalo x, posa je la jawabnya
xkuasa nak keluar cari makan
kat rumah
kat atas ke, bawah ke mesti pasang aircond
tp still rasa  panas lagi
esp kat atas
mandi pun rasa xpuas je
air pun panas
rasa cam nak mandi ngan ais je...
:)

** newborn baby
2 minggu berturut2 jugak
pegi tengok newborn baby
geramnya la
tp macam biasa
xberani nak pegang
hahaha.. walopun dah ada anak sendiri
tp anak org lain
still xbrani nak pegang lagi
tambah pulak yg kecik2
sepupu ziyad, kluar2 berat dlm 2.5kg je, baby girl
seriau je nak pegang
sorang lagi coming soon, girl jugak
hopefully adik ziyad nnti girl la jugak
geram tengok baju gegirl yg comei2...

** shopping
2 weekend berturut2 jugak
keluar shopping
maklumlah anak teruna dah besar panjang
byk baju seluar pun dah senteng
nak tak nak kena la cari baru kan
yg bestnya ziyad dah sporting
kalo dulu mmg mama pakai ambik je
xde nak testing2/fitting2
tp kali ni
ziyad sangat bekerjasama
siap bleh try baju/seluar/kasut
bila dah pakai tu
siap jalan2 skit
bila mama ckp jump
dia pun jump 
(testing kasut baru la katakan...)
bila ayah kata turn around
bukan main pusing lagi dia
salesgirl tu pun dok gelak je tengok dia...
dah besar rupanya anak mama ni...


tu je la dulu
yg lain simpan untuk next entry plak..
hehehehe....


cop.........
sila compare gambar di bawah

before


after

yes... ziyad dah potong rambut..........

tp depan je la
rambut blakang ayah dia sayang nak potong
:) 

8 blaze of sunshine:

NM02 said...

uiisshhhh... panas nau skang ni.. tak tahan nak kuar ptg2.. rela dok kat umh jek

http://aniesandyou.blogspot.com said...

anies da terkena tempias nyer...seminggu demam

Jiran ooo jiran

kakyong said...

memang panas.. sini berturut 1 minggu panas terik.. ptg ni nampak cam mendung.. tp x tau le ujan ke idak..


n3 terbaru kakyong
Cepat mengaku.. sapa yang antor ni
Filem yang bakal BOOOOMMMM!!!??
Kome pernah minum air lemuju

sheila said...

takpe ina...usahakan misi anak 2012 ko tu....

bab rambut tu..nilah time nak kasi dia rambut panjang..dah skolah sok tak merasa lagi dah

chekna @ mama ziyad said...

NM02, mmg panas betul.. dok umah bawah aircond je....

chekna @ mama ziyad said...

anies, mmg bila cuaca xmenentu ni, senang dapat penyakit.. get well soon dear...

chekna @ mama ziyad said...

kak yong..

kat sini dah byk hari dah xujan.. panas memanjang..

chekna @ mama ziyad said...

sheila..
insyaallah, usaha tangga kejayaan..

haah, setuju.. hubby pun ckp camtu gak.. esok dah sekolah xleh nak rambut panjang lagi dah..