mari memetik bunga....

by chekna on Thursday, May 19, 2011



dalam 5 tahun ni 
baru 2 kali mama dapat bunga dari ayah 
sekali masa bertunang 
skali lagi masa birthday mama tahun lepas 
tahun ni plak seminggu 3/4 kali mama dapat bunga 
tu baru seminggu, sebulan?
mau tak berbunga2 rasanya 
dapat bunga yg sama plak tu 
yg bagi tu plak buah hati pengarang jantung 
kire bertuah la kan 
korang dapat ke??
tp biasanya mama xsimpan pun bunga tu pun
kejam tak? 
hehehehe.....





kat sini la ziyad biasa petik bunga 
nasib baik auntie sebelah tu xmarah 
lagipun ziyad petik bunga ni je pun   



xluak pun bunga rumput tu 
paling2 xyah susah2 dia nak hire tukang potong rumput 
tak sempat nak panjang dah ada tukang petik 
hehehe..... 


ziyad: mamaaaa.... kawer
(flower)
mama: thank you sayang, cantiknya....
ziyad: shantekne......
(cantiknya la tu....)

7 blaze of sunshine:

Fieza79 said...

sweet nya ziyad sebut pktaan flower..hehee

Kasih Ibu said...

so sweet la ziyad...wah klu dikumpulkan mahu jadi sejambak bunga...

kakyong said...

wah.. pandai la ziyad.. kecik2 dah romantik.. ;)


n3 terbaru kakyong
Suez diary–saya sudah review blog anda!!!
Adakah kerana dia kidal?!!!
Nora Elena–review episod 1 dan 2

sheila said...

abih dia tau ayah dia spesis abah kyra & khilfi jugak hahahha...

MummyEcha said...

romantiknyer si ziyad ngan mama dia...x dpt dr ayah dpt dr ank dah rasa terharu sesangat...

chekna @ mama ziyad said...

fieza, tu baru flower, byk lg perkataan yg pelik2 keluar... yg xde bunyi langsung pun ada.. dah macam bahasa perancis je dah...

chekna @ mama ziyad said...

kasih ibu... kalo kumpul2 dah bleh bukak florist dah..

kakyong & sheila.. dapat bunga dari anak pun kire romantik la kan, nak tungguh dari ayahnya, mau 3/4 taun lagi baru nak dapat.. :)

echa.. memula dapat dulu mmg nak nangis je rasanya, ni dah hari2, still best jugak la..