lama betul rasanya tak tengok filem melayu....

by chekna on Monday, April 25, 2011

tengok wayang jauh sekali
bila dah di tayang kat tv pun
cam boring je filem2 melayu skg ni
nasib baik ada 3 adik bradik yg creative ni
sekurang2nya nampak la skit pembaharuan
dalam industri filem  malaysia ni kan


mmg sejak filem ni ditayangkan
hubby dah bgtau
nnti kalo keluar kat astro first
kite amik nak??
tup2 bila dah kluar promo 
so, apa lagi
trus sms kat astro
dapat la layan cite ni jumaat malam haritu


overall, suka tengok gambar filem ni yg cantik
xrasa cam tengok cerita melayu
esp masa babak perang2 tu
watak org jahat tu pun best
mmg sesuai dapat kat khir rahman
mmg nampak jahat sungguh



cuma rasa cam kelakar
tengok dato' rahim razali berambut putih
dah macam org tua dlm cerita lord of the ring tu je...
macam watak dlm cerita hongkong pun ada jugak....
keras kejung je nampak rambut palsu tu
hehehehe......



yang pasti 
berbaloi jugak la langgan astro 1st ni 
kalo g tengok wayang pun 
2 org dah kena byr dlm RM20 
mana nak cari parking lagi
nak beli popcorn lagi
nak beli air lagi
ni boleh tengok sambil baring2 / makan2
sambil lipat kain pun boleh
gambar pun cantik jugak
yg lagi best, boleh tengok 2 hari berturut2 sampai puas
tp xde kuasa la nak tengok byk2 kali
tengok 1.5 kali je
masa 1st tengok tu
cerita dah start dlm setengah jam
so, bila dah abis tu
tengok la skali lagi
tp xabis pun...

so, out of 5
bleh la kasi 4 bintang
kata best, apsal xkasi 5 bintang je?
hmmmm.... walopun best
tp xcukup best yg bleh buat kami nak tengok smpai 4/5 kali
hehehehe.......
harap2 lepas ni
ada lagi la filem2 melayu 
yg best macam filem ni
adios.........

5 blaze of sunshine:

Erna said...

chekna..ada jugak seklai langgan astro 1st ni..cerita kembar siang...dapat jugak tengok 2,3 kali..

chekna @ mama ziyad said...

tu la kak, untung gak kan... bleh tengok 2hari berturut2....

kuntumz said...

emm kiter tak tgk pun lagi kat astro 1st..nk langgan kene hari weekend baru best..2 hari tgk ulang2 smpi naik lebam...hahhahaha..
tpi hari weekend hari tu balik kg, tu yg tak langgan lgi tu..
ramai yg ckp citer ni best

sheila said...

cite melayu last aku tgk kat panggung.. PREMPUAN MELAYU TERAKHIR..pastu x kose sudah

tunggu jelah time raya..beratur filem melayu sama taraf cam drama kuar kat tv...bosan

chekna @ mama ziyad said...

kuntum..
setuju2.. berbaloi amik time weekend, baru bleh tengok sampai puas...

sheila..
btul tu, raya ni confirm keluar kat tv kan...