bunga oh bunga....

by chekna on Thursday, November 25, 2010


walopun entry ni pasal bunga lagi
tp bukan kisah ziyad & bunga
kasi mama la plak entreframe kan
mmg mama ni mmg suka tengok bunga cantik2
dapat bunga lagi la suka kan
tengok rumah org yg banyak bunga pun suka la jugak
dah le mmg xtau apa2 pun pasal bunga
xtau nak tanam bunga
xtau nak menggubah bunga



*sekadar hiasan
antara gubahan bunga yg mama suka

tp yg pasti
mama mmg tak suka hias rumah ngan bunga
dari dulu sampai sekarang
dari bujang sampai la dah kawin & ada anak ni
sekali pun xpernah beli bunga
sekuntum bunga pun xde kat rumah

alasan:

1. bunga2 tiruan ni byk mengumpul habuk & mama alergi pada habuk
2. rasa cam sesuai je letak bunga kat rumah, cam jiwang2 plak
(apa punya alasan daaaa.....)
3. rasa rugi bila bunga tu nanti confirm akan di exploitasi oleh hero ku nan satu tu...

tu je la kot..
tp yg pasti, alasan yg paling kuat
of course yg no 1 tu
ada ke bunga yg x lekat berhabuk
frame/rak tv pun asyik berhabuk je
inikan plak bunga
pastu nnti, benda2 lain tu bleh lap camtu je
bunga xkan nak lap ngan kain basah kot
nak vacum?? xsesuai la plak kan..
haruslah arwah trus bunga tu nnti...



tak sanggup rasanya bila dah berbunga2 camni
confirm tuan rumahnya rajin kan...

sebab tu la concept english deco
mmg xsesuai ngan mama
selain dari concept tu yg mmg berbunga2
rasa cam crowded, full, rimas pun ada
so, hasilnya
concept modern je senang
sekadar letak frame 2/3 jenis
cermin
siap..........

note: all pics from google

5 blaze of sunshine:

echa said...

chekna,

umah saya pun tak der bunga.buluh hiasan tu adalah hehehehe....saya pun x berapa minat sgt ngan bunga2 hiasan yg merimbun..saya lebih suka bunga hiasan yg simple n senang nak cuci.

Faryza said...

WOWWW...bunga cinta.. kena rajin jaga.. br cantik n kemas..kan

10 said...

kadang2 renyah jugak nk menjaga bunga ni... saya pun alergik habuk...

chekna @ mama ziyad said...

echa, faryza & aten... bila ada bunga2 hiasan ni mmg kena rajin nak menjaga.. dapat yg pemalas, mmg berkumpul la habuk kat situ..

Nia said...

yes,..betul sangat tu..saya pun kureng skit berbunga2, nanti kumpul habuk..huhu