fridge latch.. berkesan ke??

by chekna on Friday, November 12, 2010


entry ni bukan le nak review product
sekadar nak share my own experience 
guna Safety 1st: Release Fridge Latch 
order online je pun


beli ni pun pasal hubby dah bising2
si ziyad suka sgt dok main bukak tutup fridge tu
pastu kalo tutup, bukan main bergegar lagi
dah le fridge tu pun baru beli
blom sampai setahun lagi pun
risau takut rosak je
ye la, kalo hari2 dok main camtu
lama2 kang langsung xsejuk plak

memula dulu, kami guna cara tradisional jugak
kalo beba guna tali
kami guna towel je
kadang2 dia xleh bukak
kadang2 tu, bila dia bukak
dengan dua2 pintu skali terbukak
(atas & bawah)
so, xleh jadi, mama pun cari la kat mana ada jual 
fridge latch tu

mmg xsurvey apa pun
trus order je dari little whiz
kebetulan masa tu nak order barang lain jugak

camni la lebih kurang fridge kitorg

bila dah dapat tu, harus la bersemangat kan
walopun xbrape confident
bleh ke lekat ni?
cam double-sided tape je
konon2 nak bagi gam tu lekat skit
kitorg biarkan overnight

esoknya seperti biasa
ziyad akan buat rutin mengemas fridge
memula tu dia bising skit la
pasalnya dia xbleh bukak
yes..yes.. berjaya jugak
tup..tup.. xlama pastu...
dia bleh bukak plak
siap tercabut benda alah tu 
adoi....... gagal la nampaknya

pastu try tampal balik
melekat, tp xkuat
bila try bukak kuat2
confirm tercabut punya
gam dia xkuat la
hmmmm... lebur 26 ringgit

sudahnya
kami biar je ziyad ngan rutin harian dia
xlarat dah nak marah
lagi marah, lagi dia buat
kadang2 tu bila marah dia tau plak takut
kadang2 tu buat derk je...
nama pun budak2
nasib baik rutin tu tak lama
skg ni fridge tu terbukak pun
dia dah xlayan
dah bosan la tu...

so, kesimpulannya... 
fridge latch ni mmg xberkesan bagi kami
tapi xbermakna produk tu xbagus
mybe benda tu berkesan pada org lain
selagi xcuba, xtau kan.........


4 blaze of sunshine:

echa said...

sama cam ank saya...kalu tutup mau tercabut pintu fridge tu..kita nie dah ler sayang kat fridge tu..nak beli plak beriban2 huhuhuhu........

Faryza said...

anak2 tgh membersar...nk bt cam ne.huhuuhu

10 said...

tu la... tengah membesar ni mcm2 depa nak teroka...

chekna @ mama ziyad said...

betul tu.. nak larang pun x guna, diorg pun bukat stakat main gitu je.. kire meng'explore' la tu kan.. layan je la. takkan pasal fridge, anak nak dirotan.. fridge rosak bleh beli, anak nak beli mana???