Dating eratkan hubungan

by chekna on Thursday, December 23, 2010

*google

SUDAH berapa lama anda dan pasangan tidak meluangkan masa berdua-duaan pada hujung minggu? Kenapa sebelum kahwin kita berusaha untuk bersiar-siar bersama-sama tetapi selepas kahwin memberikan pelbagai alasan?

Jadi, apa salahnya pada hujung minggu, anda dan pasangan keluar berdua-duaan.
Selain menyeimbangkan masa mahupun mengembalikan nostalgia masa lalu, keluar dating dengan pasangan dapat memberikan ruang dan masa berbual bersama, menyelami hati masing-masing dan memberikan sedikit rasa kemesraan.
Tidak semestinya keluar dating ini memerlukan duit poket banyak, memadailah dengan mengunjungi tempat yang berpatutan dengan bajet anda.
Tapi sebelum keluar pastikan anak-anak diurus dengan sebaiknya atau mendapatkan penjaga untuk mereka.

Aktiviti ketika berdating

- Makan bersama
Tidak kisahlah anda hendak makan waktu apa, sarapan, tengah hari, petang mahupun malam.
Kalau makan malam pastinya ia makan di bawah sinaran cahaya , romantiknya.

- Bermain boling atau ke taman bunga
Bagi yang tidak pandai bermain boling, saat inilah pasangannya boleh memberi tunjuk ajar. Cubalah, pastinya pegangan-pegangan sayang daripada pasangan anda itu menjadi.

- Ambil gambar kenangan
Sediakan kamera untuk merakam gambar kenangan anda berdua. Gambar ini akan meninggalkan kenangan dengan pasangan ketika bersama.

- Menonton wayang
Juga satu kelebihan bagi mereka yang inginkan perhubungan yang hangat. Mungkin boleh menonton cerita yang agak romantik. Bukan cerita itu yang penting tetapi saat bersama itu yang mustahak.

Panduan ketika berdating

- Tampil dengan perubahan
Biarpun tidak memerlukan pakaian yang mahal dan terdedah, penampilan tidak perlu terlaluover. Cukup sekadar dilihat oleh pasangan anda sesuatu yang baru dan menyenangkan hati. Pakailah sedikit mekap untuk penyeri sekiranya anda di rumah kelihatan kusut-masai.

- Berpegangan tangan
Apa yang nak dimalukan untuk berpegangan tangan. Pada waktu ini semua orang akan melihat betapa intimnya anda dengan pasangan.

- Jangan jadi bisu
Pastikan sepanjang bersama pasangan, banyak perkara dibincangkan. Bukanlah perkara yang terlalu berat untuk difikirkan tetapi topik yang menjadikan saat anda bersama itu indah.

source: Utusan

lama giler tak berdating berdua-an
sejak ada ziyad ni
sejak 2 1/2 tahun 
mana pernah tinggal
sana sini bawak je
oh silap...
pernah sekali keluar xbawak dia
itupun sebab nak setelkan hal beli rumah
pegi epf & ofis lawyer
pastu sempat la jalan2 kat midvalley
tu pun dlm pukul 4 dah amik kat rumah babysitter
hmmmm... seriously.. rasa lain macam je bila ziyad xde
walaupun kuat merap
kuat mengada2
tp bila dia xde tu, rasa cam xcomplete je
ye la biasa ber3
bila sekali ber2 tu rasa pelik pun ada


next week plak hubby dah ajak dating ni
nak bawak ziyad ke tak
bawak ke tak
bawak ke tak
tak ke bawak
bawak ke tak
tak ke bawak..
arghhh... dah pening
tolong.................

5 blaze of sunshine:

Mata Hati said...

jgn bawak...sesekali patut luangkan masa bersama utk eratkan lagi cinta

kak Erna said...

salam cekna..memang susah hati kalau tinggalkan anak..mesti asek teringatkan anak je..dating pun tak rasa tak best sebab hati tak tak de disitu..dah tinggal dengan ziyyad.

MummyEcha said...

dah lama gak x kuar berdua....since dah ader ank nie...kalu nak kuar berdua tu rasa cam x sanggup plak nak tinggal ank kat nursery..cian...tp depend gak pada kerja yg kita nak buat kalu setakat nak g bersuka ria better bawa jer.

kuntumz said...

salam..btul tu..klo nk bersuka ria, better bawak anak sekali..tpi klo nk berdating ngan en suami, rsnya klo bawak anak pun apa salahnya....

kakyong said...

kakyong pun dah lama tak dating dah 4 tahun dah.. tu yg makin kendur jer... huhuuuu....

btw, serius.. memang rasa lain la kalo g memana anak2 xde...