gazebo hanya untuk org kaya???

by chekna on Tuesday, December 21, 2010

sory kalau ada yg terasa bila baca tajuk entry tu
alkisahnya
last week g la jenjalan kat area sungai buloh sana
yg banyak nursery tuh
bukan nursery budak2 tuh
nursery yg dok jual pokok2 bunga tu
hasrat di hati nak survey kerusi
konon2 nak letak kerusi la kat laman rumah yg sekangkang monyet tu..
hmmm... bleh tahan gak harga dia
musim2 sale ni pun
paling murah RM500++
hmmm... mahal jugak rupanya
pastu saje la gi gatal mulut tanya gazebo plak
dah alang2 kan
kot2 harga lebih kurang
lagi syok lepak kan
tanya harga gazebo yg paling kecik & simple
xde ukir apa2 pun
mmg simple giler design dia
harga RM12000
erkkk......... telan liur je la


try google
ada gak yg murah2
tp murah2 pun
ribu-ribu jugak
hmmm... tunggu la dah kaya raya esok
baru bleh beli
skg ni kite berangan2 dulu la ye...
layan je la angan2 yg blom jadi kenyataan ni...

*sumber sini
yg ni kire murah la jugak
RM3900


*sumber sini
yg ni pun murah gak
RM2600 je
tp kat Kulim


*sumber sini

yg ni nampak je kecik
harga RM5200
kat Nilai 3


so moral of the story
kalo nampak rumah org yg ada gazebo tu
confirm dia org kaya
hehehehe............


5 blaze of sunshine:

NM02 said...

umh saya kalu letak gazebo, mau satu block tu singgah lepak. hahahaha

MummyEcha said...

cantik memang cantik tp bila nengok hargenye mak ai x mampu seh....huhuhuhu..

chekna @ mama ziyad said...

nm02, jadi geng mesyuarat gazebo la plak ye...

echa, mmg mahal, tu yg bleh berangan je tu...

kakyong said...

kayu tu yg mahal.. tengok pada jenis kayu juga...

selalu jugak berangan... mcm xde benda lain kan nak berangan.. kan ape, konon2 tepi tu tnm pokok anggur.. leh la pokok tu melilet.. nanti dah berbuah, buleh la santai2 situ...

chekna @ mama ziyad said...

betul tu kak yong, kayu dia yg buat harga jadi mahal tu.. kalo stakat pakai kayu murah, xsampai setahun, tau2 roboh je.. xpun dimakan anai2..

hehehe.. tinggi imaginasi kak yong.. nak try tanam anggur cam kat kedah tu ye.. pastu sambil lepak, sambil petik buah angguh.. best tuh...