sila jangan ikut aksi ini ye adik2....

by chekna on Tuesday, December 28, 2010

ada satu hari tu
masa tu kami dok bersiap2 nak blk kg
mama kat tingkat atas
mama pun panggil la dia naik atas
sebab masa tu pun ayah dok tengah bersiap kat atas jugak
skali tu mama tengok
dia naik tangga merangkak 
guna tangan n lutut
tertanya2 jugak le
apahal naik tangga dok merangkak ni?

pastu bila nak turun plak
bleh tak dia nak buat cara yg sama
dia nak turun dengan tangan dulu
nasib baik mama ada
mama tengok dia pun cam xbrape confident nak buat sebenarnya
sebab bila nak turun tangga guna tangan
harusla nak terjunam ke bawah kan
alih2 dia pusing
dia turun mengundur plak

(harap maklum, gambar blur coz snap pakai hp)



cara yg sama macam masa dia naik tangga tu
cuma kali ni dia mengundur




akhirnya selamat sampai ke destinasi

tah dari mana ziyad ni dapat idea
ke belajar dari sape2 ke
tah le, mama pun xtau
nasib baik hari tu je dia buat camtu
saje nak test kot..
kalo hari2 risau jugak mama

teringat cerita ju-on plak
 antu tu kat suka merangkak..

erkk... takut......

6 blaze of sunshine:

Mata Hati said...

ekekeke...budak2 ni memang kreatif. ada saja gaya baru nak dicuba. nasiblah tak buat gaya meluncur mcm main ski...hehe

kak Erna said...

salam cekna..jangan biarkan selaalu ye..risau gak kot tersilap langkah..
lebih baik baik berhati hati kan..
budah sedang dapat kaki..memang semua nak di cubanya kan..

K-Baby said...

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

kakyong said...

chekna,

dia nak test power tu... ;)

mujur la rumah kakyong xde tangga..

blaus ari tu camana? terjual ker?

chekna @ mama ziyad said...

mh & k erna,

gitulah budak2, adventurous... mmg nak kena pantau selalu...

chekna @ mama ziyad said...

kak yong..

kalo rumah kak yong ada tangga, jenuh gak tu nak kejar 3 org skali.. hehhe...

dah ada 2 org yg interested, tp blom confirm lagi nak beli..