bila astro free2 je kena maki

by chekna on Tuesday, March 29, 2011

ni kisah petang semalam
seblom ni mmg dah 2/3 kali astro telepon
bgtau yg bill outstanding
dan 2/3 kali tu jugak la
hubby dah explain
dan 2/3 kali tu jugak la
hubby dah agak bengang ngan diorg ni
xpaham bahasa ke apa ke xtau la diorg ni
kes kecik je pun
hubby ada 2 account astro
satu kat kampung
satu kat rumah sj
yg kat kg tu amik pakej basic je
yg kat sj ni kami amik byk pakej la jugak
bila bayar bill bulan lepas
hubby tersilap bayar
tertukar account no
so yg kat kg tu terlebih bayar
yg kat sj tu terkurang bayar
masa memula diorg call tu hubby dah tanya
customer service tu kata bleh transfer
so, ok la kan
masalahnya
sampai ke sudah dia tak transfer
bila dapat call lagi
hubby bgtau la benda yg sama
org yg call tu kata
ok akan transfer
tp bila dah smpai 3 kali pun dpt call lagi
suruh bayar
apa lagi
angin satu badan la kan
tup..tup.. petang smlm pulak
bila bukak tv, astro unavailable
call hubby bgtau
dan2 tu dia call astro
mmg free2 je diorg kena maki semalam
yg customer service tu pun siap mintak maaf
nasib baik semua call recorded
so, mmg bila diorg check
mmg ada request dari acc holder
tp sampai ke sudah
extra payment tu xditransfer pun ke acc yg satu lagi
sabar je la
xtau la camne diorg ni buat keje
xtau la system diorg ni macamana


xpasal2 mamat astro tu kena maki hamun
xpasal2 si hubby dapat dosa maki hamun mamat astro tu...

8 blaze of sunshine:

noor said...

kadang2 memang hangen pon ngan astro nih

p/s: apa2 pun byond mmg best

MummyEcha said...

kalu sembang bab astro nie memang menyakitkan.......

manisz said...

uuuuu lau sebut astro jer mmg ramai hangin..

kene kat org lain, yang jenis tk strict, memang dorang rela hati byr lagik dari transfer sal tk mo kene mcm ko ni lah.. tau dah astro tu cmner kan..

kuntumz said...

rasa2nya sesiapa yg der astro nii rata2nya akan kata service astro niii mmg hampeh dan lembab..service depa tip top time kiter nk beli ngan depa jer!!huhhh

chekna @ mama ziyad said...

noor, echa..

mmg kalo cite pasal astro ni mmg buat sakit hati je... harap byr je mahal, servis hampeh..

chekna @ mama ziyad said...

sham,

mmg xkisah pun nak byr, tp dah diorg kata nak transfer, ingatkan ok la.. nasib baik xkena caj penyambungan, kang xpasal2 masuk aduan rakyat pulak...

chekna @ mama ziyad said...

kuntum.. betul tu.. masa promo, buat main bagus lagi, bila dah beli, hmm... semua hampeh...

sheila said...

mmglah na astro ni camtu.

aku dulu pun kene gak utk a/c umah mak aku..dia kata outstanding 70 henggetlah.. aku siap buat statement sendiri lagi nak ckp aku xde kruang byr pun kat dorang...senang2 je nak suspend service ni.

bila aku explain kat fon dorang x reti2 bahasa..aku gi serang terus je astro punye centre kat DU tu.. petang tu terus ada dah line kat umah mak aku..

bongok betullah..nasib jelah kite ni takde pilihan..kalo tak guna astro siaran tak clear..aku ada choice lain mmg dah lama dah tukar

eh sori ye makcik..over acting pulak aku bebel kat sini