pin pin pon pon

by chekna on Wednesday, March 16, 2011

antara bunyi yg dah memang sebati sejak 3 thn lepas
maklumlah hari2 pegi balik kerja
mengadap traffic jem
bila balik rumah plak
dengar bunyi yg sama jugak
cuma xdela bunyi hon sgt pun
tp bunyi kereta lalu lalang
bunyi tayar pecah pun ada
bunyi ambulan/polis/bomba
bunyi accident, xperasan plak ada ke tak

mmg xbleh nak tolong la
dah memang rezeki dapat rumah dengan highway
redha je la....



ni le pemandangan harian depan rumah
masa baru2 kawin dulu
sewa rumah kat belakang highway kesas
ni bila dah ada rumah sendiri
depan highway elite pulak
kalo dari selatan (johor/seremban) nak ke utara
confirm lalu sini punya
dari highway mmg dah nampak rumah kitorg
kat seberang highway sana tu plak
kawasan rumah besar2 utk org2 kaya
kaya2 pun dekat tepi highway jugak
sama jugak dengar kereta lalu lalang...
:)

sama macam org2 lain kat area sini
kami pun suka parking kereta kat luar rumah
ada porch pun boleh masuk satu kereta je
so, dua2 parking kat luar
bila nak balik kg je baru kereta yg tinggal tu parking kat dlm
tp mmg berhujan/berpanas la kereta kat luar tu
dah le satu hitam satu putih
mmg cantik sangat la tu....
:P

14 blaze of sunshine:

kakyong said...

chekna,
rumah kakyong ni bunyi yg biasa dengor 'surat khabat lama..' 'tilam tilam.. tilam lama tukar baru'... selain motor aiskrim matcool... lagu dia memang buleh buat anak2 tak senang duduk... ekekkeke...

Hamizah said...

dah lama xrasa suasana bingit camtu..
kalau kat rumah mak lbh kurang tu jg jaraknya dgn jlnraya,tp sekarang sjk dah buka hiway br aman sikit..

Fieza79 said...

mesti suasana bising jgk kann...tp kalau sunyi sgt pun bosan jgk...mcm dok kat kg pulak...huhu

manisz said...

wah ko.. lau aku hari minggu mcm tu, tensi2..

umah aku dgn iedah sewa, dpn umah taman permainan budak2.. ptg2 bising lah kan.. kete pun kami suka parking kat luar gaks.

MummyEcha said...

dekat betul ngan highway....mana2 umah memang suka park kete kat luar..nak bagi ank main kat porch...pin pin pon pon tu selalu kalu kat kwsn umah saya tu bunyi lori gas,lori tilam pastu motor putu mayam mamak punya ...hehehehe.

Syana said...

chek na..tapi bila masuk dalam rumah..bestnya...

kak Erna said...

chekna..dirumah makcik ni.memang tei jalan jugak..tapi bikan highway ..la..
mula2 pindah 2006 dulu..tak lena..
sekarang dah biasa dah..

chekna @ mama ziyad said...

kak yong.. kalo paper lama & lori gas tu biasanya diorg hon je.. aiskrim mmg xlalu.. selamat....:)

chekna @ mama ziyad said...

hamizah,
bising pun kat luar rumah je.. tu pun lama2 dah lali dah..

chekna @ mama ziyad said...

fieza, btul jugak tu.. kalo sunyi pun bosan plak... lgipun kat dlm xbising sgt pun.. dengar sayup2 je...

chekna @ mama ziyad said...

sham, nasib baik highway tu xjem sgt, keta lalu semua laju2.. kalo jem tensen dengar bunyi hon je la... cam kat rumah sewa lama dulu, depan taman gak, petang2 dengar budak2 main bola...

chekna @ mama ziyad said...

echa... betul tu.. kalo park kat dlm, ziyad nak naik beskal kat mana plak kan...

chekna @ mama ziyad said...

syana, apa yg best sgt tu... biasa je la... lagi macam tongkang pecah ada la... time korang datang je semua dah kena sorok.. hehehe...

chekna @ mama ziyad said...

kak erna, btul tu kak, dah hari2 dengar, lali dah...