bukan duta "ngan yin"

by chekna on Friday, June 17, 2011

ramai yg suka makan kacang ngan yin ni kan
rasa masin2
rasa lemak2
dapat makan sambil tengok tv mmg syok
mmg asyik....


antara kacang ngan yin 
ngan ziyad aiman
ada satu  persamaan yg sangat ketara



ye, ziyad suka sangat buat tangan cam kat atas tu
sambil tangan camtu
mulut dia either akan cakap best!
or awesome!
or good job!
or great job!
or yes!
(ni semua  pengaruh iphone la ni...)

since ziyad mmg xlulus2 lagi nak buat peace
so, bila nak amik gambar
ayah/mama akan suruh dia buat best
kadang2 x suruh pun
bila nampak ayah nak snap je
dan2 tu dia buat
dan hasilnya sangat memberangsangkan


ziyad ngan pak long

mama & ziyad 


lagi..


dan lagi....

sekurang2nya senang la skit nak snap kan
seblom ni sangat la susah nak snap gambar dia
xreti dok diam langsung
walopun dslr tu bleh je nak snap 
tp xbrape nak cantik la kan
so, ni la trick baru yg digunakan 
everytime nak ambil gambar 

camne ziyad bleh terkenan ngan tangan "ngan yin" tu....
semuanya bermula ngan lagu ni....

i love my mother dearly
i love my father too
Quran tell us quite clearly
that this we all must do
but more that mother father
our kin and all the rest
we all should love Muhammad
and love Allah the best!

ni la lagu yg wajib dinyanyikan 
dalam playgroup
so everytime nyanyi lagu ni
bila sampai part yg last tu
bersungguh2 dia buat best
tu yg terkenan tu.....

12 blaze of sunshine:

Teratak Hami said...

Sangat comel Ziyad !!! Sempat promote untuk makcik/pakcik? Ngan Yin ye.

Ummi M.I.M said...

comell!!!
dulu masa musa kecit2.. suwuh buat best.. tunjuk jari kelinking jer.. nak buat best cam ziyad tu tak reti lagi. Hahaha..

Cute MuM said...

huhuhu.. comelnya..
dania tah boleh tak buat camtue..
sebab skrg dua2 ibu jari dania bengkok.. :(

Acik Erna said...

chekna..comel je ziyad buat cam tu..siap dengan senyum lagi tu.

Sitisifir10 said...

one day saya nk tunjuk gambar uwaiys buat best plak mcm mana... ngeh ngeh

sarah-najwan said...

tu ngan yin..
anak2 akak suka buat pis..hehe

Nia said...

hehe,..sama2..bab jarinya tu. kat rumah saya pun ada sorang duta ngan yin, tp bukan sbb dia suka buat jari mcm tu, dia suka sgt mkn kacang ngan yin.

Papa Mifz said...

wah ziyad suka buat thumbs up eh..hehe

sheila said...

kyra punye peace kengkadang jadi kengkadang tak jadi... tapi plg banyak jadi peace with 3 fingers hahaha.. itu peace ke namanya??? ke ikrar pandu puteri

chekna @ mama ziyad said...

teratak hami, tu la, free2 je buat iklan ngan yin kann... kalo dapat royalti best jugak..

ummi MIM, mula2 mmg xbrape nak jadi, lama2 teror la tu...

cutemum, jgn risau la.. insyaallah dania xapa2.. jumpa pakar dulu..

chekna @ mama ziyad said...

kak erna,
mmg dia suka buat camtu, tu yg senyum memanjang tu...

sitisifir,
nak jugak tengok uwais punya style pulak..

sarah-najwan,
dah ajar dia buat peace, tp xjadi2, yg ni tengok skali je dah teror...

nia,
kami jarang makan kacang ni, tp kalo skali beli mmg sekali hadap je...:)

chekna @ mama ziyad said...

papa mifz,
dah tu je yg dia pandai buat, tu yg kejap2 thumbs up..

sheila,
haah, kalo dah 3 jari macam pandu puteri plak.. ziyad ni kalo buat peace 3/4/5 jari dia buat.. susah sgt nak jadi..