one lovely blog award

by chekna on Sunday, June 19, 2011

punya la lama award ni terperuk dalam draff folder
sory kakyong
terlupa nak publish...
hehehe........



syarat award ni plak
nak kena kongsi 7 perkara random tentang diri sendiri…
so layan je la....



1. suka online shopping
macam2 barang yg dibeli
dari botol susu, cd, buku2, baju, handbag, gambar
kalo bleh semua nak online
mudahkan, semuanya di hujung jari
mmg bila dah start membeli tu, rasa cam rambang mata pun ada
tp camne pun, still berhati2 lagi
takut jugak, dah bayar semua, barang xsampai
so far, semua nya ok.. blom pernah terkena lagi
cuma kalo yg agak mahal tu, better cod je
takut nak ambik risiko..

2. pernah jadi cikgu tadika
masa lepas degree
jadi cikgu terjun di Cambridge Kids
pre-school class
asalnya jadi cikgu ganti for 3 mths je
pastu terus sambung sampai 6bln
mmg best keje ngan budak2 ni
bila tengok muka diorg
gelagat diorg
trus hilang penat

3. suka kerja masa cuti semester
asal cuti sem je
mesti cari kerja
pernah keje katering, kilang syampu, kedai dobi, cafe
dok rumah pun bosan je kan
bila keje ni ada la duit poket skit kan
in fact, masa last year diploma dulu pun
keje part time kat cafe nescafe kat bgn menara uitm
ada sape yg study uitm tahun 99/2000?
selalu dok buat air, lap meja, jaga cashier tu i la tu..hehehe....

4. teringin nak belajar berenang
tapi takut tengok air esp laut
tp bila tengok org dok snorkeling
scuba diving
teringin sangat la nak try
tp takut
hmmm... tengok dlm mimpi je la...

5. tak suka makan yg pedas2
bukan sebab xtahan pedas
takut perut cepat meragam
tp sekali-sekala belasah je
teringin jugak kan
tengok org makan sambal belacan
sedap je...

6.  dulu2 masa zaman sekolah 
suka tengok cerita hindustan
ni semua pengaruh kawan2 la ni
ingat lagi, asal hari sabtu je
sibuk dok booking tempat kat bilik tv
nak layan hindustan punya pasal
rutin biasa budak2 asrama

7. pernah gak terjebak ngan demam cerita korea
suatu ketika dulu la....
winter sonata, stairway to heaven, full house etc
sedih2, nangis2, feeling2
cam ala2 cite hindustan la jugak
hehehehe......

ok, done..
so, kali ni nak tag..........

anda semua yg baca entry
sila2kanlah
jangan malu2
tak payah bayar pun
:)

4 blaze of sunshine:

mummysyafie said...

salam..

saya pun tak reti nak berenang, teringin benor nak belajar tapi takde sapa nak tolong ngajar..hahahaha

wahida said...

pernah jadi cikgu tadika? mesti penyabar orgnya ni...

salam..thank drop by my blog..awat tak follow sekali? hehehe....

sahromnasrudin said...

cikgu tadika???

bukan senang nak jadik guru tadika kalau tak minat..tapi pekerjaan itu mmg perlu sabar yg tinggi huhuhhh

chekna @ mama ziyad said...

mummysyafie,
tu la, dah tua2 ni segan nak g kelas berenang...

wahida,
sabar xsabar layan je la.. anak org..
xlarat nak follow blog byk2.. hehehe..:)

sahrom,
mmg kena byk sabar la, tp marah pun xguna, budak2..bukannya paham pun.. at the end of the day, bila diorg kiss & hug seblom balik, semua release..hilang segala stress...