mudahnya nak cuci gambar...

by chekna on Tuesday, June 21, 2011

sejak 3 tahun ni
xpernah cuci gambar
to be exact, sejak ziyad lahir
sekeping gambar dia pun x print2
semuanya simpan softcopy je
kalo masa zaman pakai filem dulu
mmg harus la g cuci kan
sejak semuanya digital ni
pakat upload semua dalam lappy je
printnya tak jugak
berlambak2 folder dalam lappy tu

malas nak pilih pun ye jugak
nak edit lagilah malas
tp akhirnya
kemalasan itu pergi jua...
hahaha......
berjaya jugak mencuci gambar 
untuk simpanan dlm album
yg sekian lama kosong
(hadiah kawin 3.5 thn lepas...)



di zaman yg serba moden ni
xpayah la susah2 nak pegi kedai gambar
online printing berlambak kat internet
click je
semuanya di hujung jari anda
murah pun murah
4R sekeping 0.35 0.30 sen je
5R @ 0.50 je sekeping
x ke murah namanya tu
skali cuci 300 keping kau...
itupun byk lagi yg xcuci
ingat nak buat photobook plak
tp nak kena tunggu promo la
dapat murah skit..
hehehehehehe......




delivery pun free
jimat duit minyak
jimat duit parking
best kan......

17 blaze of sunshine:

Teratak Hami said...

Akak pun dah lama nak cuci gambar my boy masa kecil2. Kesian dia coz kakak2 ada gambar yg digantung. Dia sorang je takde.

kuntumz said...

emm samalah ngan kiter....folder anak mmg byk tpi cuciny aidak jugak..
eh boleh bagi link tak, kedai gambar yg print online tu??
mekasih

chekna @ mama ziyad said...

teratak hami,
kesian dia.. cucilah kak, buat frame skali..

kuntumz,
http://www.eoe.com.my/
nak lagi senang, download trus software dia, senang nak upload byk2 gambar...

manisz said...

ina, tq for sharing.. ce ko wat entry step by step sal nk cuci online nie.. pastu dload dia cmner.. wahh.. manja tak aku nk ko terangkan seme? menarik nie weih.. aku berlambak giler tak cuci..

chekna @ mama ziyad said...

sham,
manja + mengada2 la ngko ni.. tengoklah, kalo sempat aku buat tutorial (cewah.. tutorial tu..)
kalo rajin & ada masa la...

Fieza79 said...

sama la fieza skrg ni dh tk penah cuci gambar..malas dh rasa mcm dh tkde kepentingan...hehe

ada print online ye..tk tau pulak...sng kan mcm tu..

noor said...

btl tuh sjk skrg nih xmcm dulu slalu cuci kalau amik gbr..
skrg soft copy ajer...xpnh cuci gek gbor aiman eheheh

Bionic women said...

kita pun x pernah ag cuci gambar ni kak...eh dia edit skali ker gambar kita??? ke x?

Acik Erna said...

chekna tak tau pulak acik boleh cuci gambar online..senag kan..

*diera* said...

heheh owh eoe.. hahah best2.. dah upload gamba tapi lom lagik nak print tak puas2 lagii .. hehheeh

bonda dadif aka akish said...

same la....lg best..print kat opis aje...gunting2..masok album ....

=)

nak try la cuci online pulaks..

NM02 said...

skang ni banyak jenis cuci gambar. tak payah pakai frame kaca lagi dah. yu pegi kedai cakap nak cuci gambar yg mcm gambar kawen skang. alahai, ai luper plak ape nama dia.

gambar tu kalu berabuk, kita bleh lap. cuma pakai frame bingkai tepi je, takde cermin dah...

HappyIrfa said...

assalamualaikum..
salam perkenalan dr saya dr blog Dee-Dee

qt share info ni..saya mmg berzaman tak cuci gambar :-) boleh cuba ni

Papa Mifz said...

papa mifz pun x cuci2 lg gmbr2 Mifz...tertangguh jer...ingat nak buat jenis photobook tu..;)

mummysyafie said...

betul la, dulu nak tak nak kena cuci gambar. skrg byk yang digital, saya pun dah lama tak gi cuci gmbr. semua soft copy je

Yati said...

Baru tahu boleh cuci gambar online. Ketinggalan saya. :)

chekna @ mama ziyad said...

fieza, noor, acik erna, diera, bonda dadif, irfa, mummy shafie & yati,

bleh la try, mmg senang..click2 je dah siap..

Bionic women,
kalo eoe ni rasanya xbleh edit, kalo yg lain xtau la plak..

NM02,
xtaula plak bleh cuci gambar camtu

papa mifz,
kalo buat photobook lagi cantik, lagi tahan lama...