panggilan haji

by chekna on Friday, June 03, 2011

*pic from google

aritu terbaca kat blog sape tah
(sori lupa nak copy link)
pasal register haji
sebenarnya dah lama dah nak register
tp tu la
dok tangguh2 je..
bila baca pasal register online ni
laju je la try
dlm 5 minit je dah berjaya register
tp yg sedihnya
lagi 28 tahun wooo....
masa tu umur dah 60thn
itupun kalo umur panjang la
larat lagi ke?
sihat lagi ke?
alahai.... harap2 dipercepatkan lah
xlarat nak tunggu sampai tahun 2039 tu...
kalo dapat rezeki tergolek
bleh la amik pakej
tau2 je la
pakej haji ni bukan murah..

sape yg blom register 
gi register skg jugak
google search je
mesti jumpa punya...

moral of the story
benda yg baik jgn dilambat2kan 

9 blaze of sunshine:

nureen said...

nureen blum register lagi... knape lama sgt smpi umur 60 nanti baru dpt pagi???

chekna @ mama ziyad said...

register ngan lth mmg camtu, kalo skg register, mmg turn tahun 2039, lagi lambat register, lagi lama la baru sampai turn.. kalo amik pakej, bleh la g awal skit, tp mahal...

Acik Erna said...

chekna@mamaziyad..insyaallah akan sampai jugak kesana.

MataHati @ MH said...

tempoh menunggu tu tersangatlah lama..
alangkah bagusnya kalau hanya perlu menanti giliran dlm 10-15 tahun jer..

[-suziey-] said...

smaa la kita..sy register last year tp 25 thun lagi baru dpt pegi..tp kalau duit dh ckp bole je pegi ngn pakej..cpt sket :)

NM02 said...

woooo... lamanya lagi kan... mmmm... baik la register skang sebab dorang ikut umur kan

http://aniesandyou.blogspot.com said...

btol tu..hrp2 dpt g sn sblm mata tertutup

Yang best tentang Julai 2011

chekna @ mama ziyad said...

achik erna, insyaallah...

MH, mmg tersangat la lama nak tunggu sampai 28 tahun.. harap2 dapat la g awal skit kan..

suziey, insyaallah.. ada rezeki bleh g awal skit kan.. lama sgt nak tunggu giliran tu..

NM02, sila la register sekarang, lagi lambat, lagi lama la kena tunggu..unless nak pegi ngan pakej, ada duit je bleh trus daftar, xpayah tunggu2...

anies, setuju...

Teratak Hami said...

ChekNa,

Alhamdulillah kami dah selamat pergi dan balik tunaikan haji tahun lepas after setahun mendaftar. Ikut Muassasah. Turn sepatutnya 2026.

Rajin2 check the tips di blog akak ye!!!

http://teratakhami.blogspot.com/2010/12/kuota-menteri.html