oh tomes...

by chekna on Monday, January 03, 2011

ni lanjutan dari entry lepas
bukan main lagi ziyad melayan si tomes
kesian tengok ziyad dok main ngan tomes yg dah nyawa2 ikan tu
ayah pun beli la yg baru
memula ayah offer nak beli satu set
mama xbagi
ziyad ni bukannya reti jaga mainan dia
tau2 je ilang sana-sini nanti
buat rugi je 
so, jadinya beli satu je la
dapat sebijik tren dengan railnya skali
skali tu balik2 bukak
railway nye separuh je
bleh la jalan, tp elok2 jalan atas rail, trus sambung ke lantai
hmmm... tektik org bisnes kan
nak suruh kite beli additional set la tu

lepas tu mama belikan satu lagi set
model yg sama jugak
so, complete la satu bulatan railway dia
so bleh la 2 bijik tren tu jalan satu pusingan




yg biru tu namanya gordon
yg hijau tu percy
nak beli thomas
tp xde plak
tp bg ziyad
semua dia panggil tomes
skit2 tomes...tomes...
pagi petang siang malam tomes..tomes..tomes...
nak susu tau plak mintak ngan mama
sabor je la...


gorgon & percy yg sedang beradu tenaga

ye ye or je belikan tren complete ngan railway
atas lantai jugak di letaknya tomes tu
abis satu rumah diorg ni round
siap segala habuk, sawang pun diterjahnya skali




tengok tu.. kan dah stuck kat bawah meja..


xpe, still bleh sambung lagi...






rasa cam xcukup laju
ditolaknya plak dengan tangan
dah namanya pun keretapi
bukannye kereta sport
mana bleh laju2
adoii..... buat perabih bateri je...


abis tu yg railway tu plak apa nasibnya..??


dah sambung cantik2..





abis dipatah-patahkan
nasib baik benda tu pun tahan lasak jugak la
xtau la kali ni brape lama tahan
skg ni dok tengah bercinta ngan si tomes
ari2 la layan tomes
esok2 xtau la bercinta ngan sape plak....

4 blaze of sunshine:

sheila said...

nasiblah na...anak jantan. anak dara aku pun dah lebih kurang camni gak...

kak Erna said...

lucu acik tengok gelagat ziyyad..bawah meja.bawah kerusi..semua jadi..he he..comel je dia..

KUREKURE COMEL said...

hehehe....klako....comel je...

chekna @ mama ziyad said...

camtu lah dia, semua nya jadi.. asalkan boleh je... dah macam kura2 pun ada gak merangkak masuk keluar bawah meja tu...