jom cuti-cuti....

by chekna on Friday, January 21, 2011

(scheduled entry)

episod cuti di tahun 2011 ni dimulakan dengan percutian kami ke 



dekat je kan
drive je.. xyah susah2 nak booking flight ke apa

antara tempat yg akan kami tuju adalah


dan jugak kami nak bawak ziyad 
melawat 

bila suruh buat bunyi tiger
dia buat meow..meoww...
kali ni biar dia dengan sendiri
camne meownya tiger ni...


for info
ini kali pertama bagi kami sekeluarga nak ke zoo melaka ni
both mama & ayah mmg xpernah ke zoo melaka ni
zoo negara pun, last pergi masa zaman anak dara lagi
ayah lagila 
zoo negara pun xpernah pegi
kesian kan..
hehehe....


6 blaze of sunshine:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

nk cari homestay kt melaka yg murah, check kt blog sy

Fieza79 said...

anak2 kita mmg suka gi tempat yg byk binatang ni..dorang leh belaja mengenal haiwan...mmg bagus tu jenjalan sambil belajar...

kak Erna said...

chekna..zoo melaka senang..dekat aje kan..lagi pun..disitu ada macam2 tempat lagi yang boleh dilawati..

kakyong said...

bestnya cuti2 melaka..

pasni kena tunjuk aksi ziyad di zoo... ;)

chekna @ mama ziyad said...

anies, kitorg amik hotel murah je, mybe next time bleh amik homestay plak..

chekna @ mama ziyad said...

fieza, k.erna & kak yong... mmg kami nak melawat sambil belajar...