bila lagi nak tambah anak??

by chekna on Monday, January 10, 2011


ni antara soalan yg feveret di tanya
xkisahlah masa berjumpa kawan2 
ataupun bila berjumpa saudara mara
especially bila org tengok
ziyad dah makin besar
bila dah makin besar ni
dia jadi makin manja
makin mengada2

hmmm.. ada gaya nak jadi abang x???

kalo ikut budget asal
(nak buat anak pun kena buat budget okeh...)
patutnya masa ni dah ada baby dlm perut ni
tp tu lah, dok tangguh2
xsetel2 lagi hal yg satu tu
nampaknya terover budget skit la
tahun 2011 ni sambut baby sedara je la 
both sis-in law dah confirm pregnant
kami?? looking forward for baby 2012 la nampaknya

so, kali ni seblom pregnant 
kena buat persediaan dari awal
maklumla yg dulu mmg xprepare sgt
tau2 je dah pregnant
harus la kena cari supplement yg sesuai
yg penting, naikkan berat badan dulu
skg ni pun rasa lemah xbermaya je
kalo pregnant nnti camne la gayanya pulak
xkan nak terlantar je kan...

camne nak tau bila masa yg sesuai untuk tambah anak??
boleh la baca artikel dari Dr Zaini ni
ingat nak share kat sini, tp xbleh copy & paste plak...
sape nak baca bleh ke sini

(ok gak kan, sesekali buat entry rumah tangga camni....)


11 blaze of sunshine:

MummyEcha said...

soalan nie memang famous...kira soklan cepu emas....kadang2 malas nak jawab......hehehehe..

bunga_ros said...

stuju ngan MummyEcha.. xpe la mama ziyad, Allah tu kan lbih mengetahui tntang kita.. InsyaAllah smp ms DIA akan bg rezki tu.. psl supplement, cuba produk shaklee.. Mn tau dpt beri extra energy kan.. sharing is caring.. ^_^

Fieza79 said...

sama la kita pon tgh plan...tapi plan tak jalan2..sekadar plan angan2 je..hehe ye la Irfan pon dh besor...tp rasa mcm belum sedia nak timang baby bt masa nie..ntah la nape..hurmm..

Amy Syaquena said...

ada jugak anak macam amy nie lagi la tertekan dengan soalan cepu emas tue..dah 3 kali kecundang hu3..

manisz said...

i wish u all the best.. hehehe..

chekna @ mama ziyad said...

echa..bila org tanya camni, senyum je la yg mampu...

chekna @ mama ziyad said...

ros, insyaallah, ada rezeki, ada la tu..

shaklee tu biasa dengar, tp xpernah try la plak.. nnti try survey dulu.. thanks ye..

chekna @ mama ziyad said...

fieza,

kalo ikutkan sedia, rasanya mmg xkan sedia pun.. masa ziyad dulu pun rasa cam xsedia jugak.. pelan2 kayuh org kata.. tp tulah, kite cuma bleh merancang kan..

chekna @ mama ziyad said...

amy,

insyaallah, ada rezeki la nnti tu.. ofismate yg sama2 kawin dulu tu, smpai skg xde apa2 pun lagi.. jgn stress sgt & jgn putus asa..

chekna @ mama ziyad said...

tq sham, aminnnn....

Simplemama said...

alahai ziyad...
chumeyyy and penyayang je nampaknya..
confirm leh jadi abg yang baikkkk...